Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

13 West-Vlaamse gemeenten willen bruisende dorps- of stadskern

13 West-Vlaamse gemeenten willen bruisende dorps- of stadskern

Nieuws
25/11/2021

Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Maaike De Vreese (N-VA).
De ‘VLAIO-profploeg’ is een team van experts en denkers die lokale besturen bijstaan met concrete antwoorden, ideeën en maatregelen om hun lokale kernen bedrijviger te maken. Het team werkt onder de hoede van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO).

Hun expertise wordt kosteloos aangeboden aan lokale besturen. Een begeleidingstraject duurt enkele dagen.
In totaal werden er 35 aanvragen ingediend in de eerste ronde, zo blijkt nu uit het antwoord van minister van Economie Hilde Crevits op een parlementaire vraag. Twee aanvragen waren niet ontvankelijk.

Ondertussen zijn de intakegesprekken tussen de ‘profploeg’ en de 33 gemeenten uit de eerste ronde opgestart. “Deze professionele begeleiding zal niet enkel renderen voor deze 33 gemeenten. De goeie praktijken zullen namelijk ontsloten worden op de toekomstige website “De Vitrine”. Op die manier zal elke Vlaamse gemeente worden geïnspireerd door frisse en concrete ideeën”, zegt De Vreese.

13 West-Vlaamse gemeenten hebben een aanvraag ingediend. Het gaat om Nieuwpoort, Waregem, Wevelgem, Diksmuide, Wervik, Oudenburg, Gistel, Koksijde, Torhout, Oostende, Menen, Harelbeke en Oostkamp.

Auteurs: 
Redactie