Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

180 tractoren langs het parcours van Gent-Wevelgem

180 tractoren langs het parcours van Gent-Wevelgem

Nieuws
26/03/2023

De Vlaamse regering heeft dan wel een stikstofakkoord op zak, maar dat biedt geen enkel perspectief voor de toekomst van onze landbouw. En daarom worden zo'n protestacties als deze dus georganiseerd. 

De actie van de landbouwers in Beselare moet de aandacht even afleiden van de koers naar een dwingend probleem: de toekomst van de landbouw bij ons.

Ze zijn dus massaal met tractoren naar Gent-Wevelgem gekomen om hun ongenoegen te uiten. De strijd is nog lang niet gestreden en dat willen de actievoerders hier duidelijk maken. Er wordt veel over gepraat, maar niet met de landbouwers. 

De Vlaamse regering pakt dan wel uit met een politiek akkoord over het stikstofdossier, maar dat biedt geen perspectief aan de landbouw en dus weet eigenlijk niemand waar hij aan toe is. En dat biedt geen zekerheid om te kunnen groeien en te investeren, zeggen de boeren.

Het akkoord moet nog in een decreet omgezet worden en de actievoerders willen daarin een aantal aanpassingen verwerkt zien om voor de landbouw nog een werkbare toekomst te voorzien.

Auteurs: 
Redactie - Stefaan Six