Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

50 West-Vlaamse organisaties verliezen 1 miljoen

50 West-Vlaamse organisaties verliezen 1 miljoen

Nieuws
01/12/2019

De besparingen treffen niet alleen prominente kunsthuizen, maar ook de vele lokale organisaties en verenigingen. Net voor hen wordt het bijzonder moeilijk om de impact van de besparingen op te vangen, zo stelt Kortrijkzaan en Vlaams parlementslid Maxim Veys van Sp.a.

Één miljoen besparen

Kunstencentrum Buda in Kortrijk, Kaap in Brugge en Oostende, de Musea Brugge en 4AD moeten het de komende twee jaar met 6 procent minder werkingsmiddelen doen. Bovendien verliezen ook verschillende organisaties met een werking over de provincies heen zes procent van hun werkingssubsidies. Ook Okra, S-plus en de Gezinsbond delen in de klappen. De besparingen op cultuur in West-Vlaanderen komen zo ruim boven het miljoen euro uit.

Amendement weggestemd

De inwoners van West-Vlaanderen verdienen een laagdrempelig en betaalbaar cultuuraanbod, maar daar ligt deze Vlaamse Regering duidelijk niet wakker van, aldus Maxim Veys. Sp.a heeft in het parlement amendementen op de begroting ingediend om de besparingen van tafel te vegen, maar de meerderheidspartijen N-VA, Open Vld en CD&V hebben die weggestemd.

Auteurs: