Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Afrit naar Plopsaland krijgt dynamische signalisatie

Afrit naar Plopsaland krijgt dynamische signalisatie

Nieuws
04/10/2021

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakt daarvoor volgend jaar 2,3 miljoen euro vrij. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

Fileleed naar Plopsaland

Deelgemeente Adinkerke wordt regelmatig overspoeld door bezoekers van het pretpark Plopsaland. Op die drukke dagen ontstaan er op de E40 lange en gevaarlijke files, vaak vanaf een eind voor de afrit. “De filevorming op de E40 en de lange wachtrij voor de afrit zorgen voor onveilige situaties”, zegt Bert Maertens. “Het is een prima zaak dat daar nu extra aandacht en budget naar gaat. Dynamische signalisatie zal de file zelf misschien niet oplossen, maar wel de automobilisten waarschuwen voor onveilige situaties en het verkeer op de E40 begeleiden. Dat kan de veiligheid alleen maar ten goede komen.”

Reactie van de burgemeester

"Elk initiatief om het fileleed te verzachten, juichen we toe, maar het is een pleister op de wonde," zegt burgemeester Bram Degrieck. De Panne werkt immers mee aan een veel groter project om een alternatieve omleidingsweg te voorzien, om Adinkerke heen, naar het pretpark en naar De Panne. "De omleidingsweg moet er komen in functie van de leefbaarheid van het dorp Adinkerke. Nu rijden daar tienduizenden auto's per maand en eigenlijk moet dat anders."

 

Auteurs: 
Redactie