Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Barias uit Roeselare is KMO van het jaar

Barias uit Roeselare is KMO van het jaar

Nieuws
24/11/2021

Lutosa, Agristo, Ardo, Greenyard... de klanten van Barias doen wellicht sneller een belletje rinkelen dan de naam van het bedrijf zelf. Al zal de verkiezing tot "Nationale KMO van het jaar" daar zeker iets aan veranderen. Barias is het geesteskind van Chris Mullie. Chris is een landbouwerszoon die zich als kleine jongen al afvroeg waarom mooie landbouwproducten in de winkel zo vaak lelijk en amateuristisch verpakt waren.

Dat was de kiem voor Barias, dat bedrijven helpt met het verpakken en opslaan van gekoelde voedingsproducten, zodat ze tijdig, snel, flexibel en efficiënt hun product kunnen vermarkten en hun verkoop stimuleren.  Zijn ondernemerschap beperkt zich niet enkel tot zijn eigen bedrijf.  Hij wil Roeselare als food valley’ op de kaart zetten en zit in diverse werkgroepen om dit waar te maken.

Chris Mullie: "Ik herinner mij nog de kortingbons van Meli, destijds een mix van verschillende smaken. Dat waren specifieke verpakkingen die zelden te rijmen waren met de snelle en efficiënte verpakkingslijnen van de voedselproducenten. Ik voelde dat er ergens een spanningsveld was. Dat was ook mijn droom om verpakkingen beter te maken en zo de consumenten een betere eet - en levenskwaliteit te bieden."

Auteurs: