Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bootsea festival organiseert vierde editie in Oostende

Bootsea festival organiseert vierde editie in Oostende

Nieuws
09/05/2022

Op 22 september 2022 vindt de vierde editie van Bootsea festival plaats in de Wellnington Hippodroom in Oostende. Festivalbezoekers uit België en Nederland komen samen met hun vrienden en begeleiders genieten van DJ’s en artiesten. Onder andere CAMILLE, Guga Baul, Kobe Ilsen & Viktor Verhulst, DJ Jack, De Bromeo's, De Bobby's en Michael Schack hebben al toegezegd. Er worden ook een kermis, een silent disco, een chillzone, een cocktailbar, leuke randanimatie en heerlijke catering voorzien.

Crowdfundingsactie

Briek Vrije tijd en VZW Duinhelm willen met het Bootsea festival mensen met een verstandelijke beperking laten kennismaken met internationale Dj’s en muzikanten. "De stap naar muziekfestivals in het gewone circuit is voor velen onder hen vaak te groot. Het dak van de Wellingtonrenbaan moet en zal eraf gaan,” zegt een schepen Hina Bhatti.

"Een ticket kost 20 euro, maar het blijft het voor jongeren financieel moeilijk om aan dit unieke evenement deel te nemen. Scholen buitengewoon onderwijs zijn bovendien gebonden aan de maximumfactuur, waardoor het niet evident is om een ticket aan te schaffen." Daarom zamelt Briek vzw via een crowdfunding geld in voor 800 tickets die via de scholen voor buitengewoon secundair onderwijs en VAPH erkende organisaties geschonken worden aan jongeren uit de betrokken doelgroep. Stad Oostende geeft het goede voorbeeld en koopt 350 tickets aan.

Auteurs: 
Redactie