Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hinder door stiptheidsacties van politie

Hinder door stiptheidsacties van politie

Nieuws
18/11/2021

Het ging om controleacties op de invalswegen naar de centrumsteden. Het is een initiatief van de politievakbonden die onder meer een loonsverhoging eisen van de federale overheid. De acties gaan elke week door tot er een loonsverhoging komt.

Hinder over de hele provincie

Er was controle aan op de N31 in Zeebrugge. In Oostende was de Ringweg R31 naar Bredene geblokkeerd door een politieactie. In Roeselare was een controleactie op de rijksweg N36. In Kortrijk was er een controle aan de Grote Markt. En in Menen was er een actie aan de LAR-transportzone.

“Korpsen in West-Vlaanderen hebben nu gemiddeld een manschappentekort van 10% omdat steeds minder jongeren de job aantrekkelijk vinden,” zei Bert Lernout, provinciaal voorzitter van VSOA, de grootste politievakbond, maandagavond in het nieuws op Focus & WTV.

De vakbonden protesteren ook tegen de herziening van de eindeloopbaanregeling bij de politie. Verder is er onvrede over een gebrek aan middelen voor de politiediensten. Maandag waren al acties in Brussel die voor heel wat verkeershinder zorgden.

(lees verder onder de foto's)

Andere acties volgen

Vanaf vandaag donderdag voerde dus ook de lokale politie actie en dat met uitgebreide controles op invalswegen. De acties zijn alvast voor zo'n twee maanden gepland, tenzij de minister over de brug komt.

"De bedoeling is dat we deze week starten in de centrumsteden, als we geen gehoor vinden bij de minister zal dat uitgebreid worden naar andere steden. We zullen dat wekelijks doen, maar het kan dus zijn dat dat zo niet blijft en dat het de komende weken ook op andere dagen zal gebeuren. Alles hangt af van de intenties van de minister", zegt Bert Lernout van het VSOA.

BEKIJK OOK:

Auteurs: