Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Maatregelen na opstoot van positieve coronagevallen in Wevelgem

Maatregelen na opstoot van positieve coronagevallen in Wevelgem

Nieuws
09/07/2020

Afgelopen week zijn er in Wevelgem 13 mensen besmet geraakt, vooral in deelgemeente Moorsele. Wevelgem staat daarmee op de derde plaats van alle Belgische steden en gemeenten, na Antwerpen en Brussel. Burgemeester Jan Seynhaeve: "Tot gisteren was het officiële cijfer 19, waarvan het grootste deel toch in Moorsele. Dus vandaar toch wel opletten geblazen. Gelukkig is het cijfer vandaag gezakt naar 13, dus dat is goed nieuws."

WZC dicht, geen koers en kermis

Maar toch was er sprake van paniek. In een huisartsenpraktijk in Moorsele lieten vorige week maandag alleen al 50 mensen zich testen. Ondertussen zijn er ook maatregelen genomen. Dokter Luc Vanneste: "Het woonzorgcentrum sluit, er is geen bezoek meer mogelijk. Ook de koers gaat niet door, net als de kermis. Zaken waar er veel mensen op afkomen. De koers bijvoorbeeld passeert langs een 12-tal cafés hier in Moorsele. Er is daar altijd veel volk. Dat is miserie zoeken."

Waakzaam blijven en mondmasker dragen

Burgemeester Jan Seynhaeve benadrukt dat er geen reden is tot paniek, maar roept wel op om voorzichtig te zijn en de hygiëneregels te respecteren. Seynhaeve: "Nogmaals, hou je aan de regels, ga je bijvoorbeeld naar de supermarkt of een plaats waar er veel mensen zijn, draag een mondmasker. Ik denk dat dat toch een heel belangrijke aanbeveling is."

Lees ook:

Auteurs: 
Redactie