Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opvallend: Voetbaltas doet senioren herinneringen ophalen

Opvallend: Voetbaltas doet senioren herinneringen ophalen

Nieuws
21/12/2021

De twee voetbalploegen stellen elk een sporttas ter beschikking van de uitleendienst van de Erfgoedcel Brugge. Die is gevuld met voetbalerfgoed.

"Voetbal is emotie, uithouding, kameraadschap, uren discussiëren op café, de vreugde van de overwinning, maar ook tranen van ontgoocheling of pijn. Voetbal is zonder twijfel gekoppeld aan heel wat verhalen", zegt Stad Brugge.

Herinneringen aan rijk voetbalverleden

‘Football Memories’ heeft tot doel om senioren – al dan niet met dementie – samen te brengen om herinneringen op te halen aan het rijke voetbalverleden van hun favoriete voetbalploeg. 

"Voetbal is emotie. En emotie, dat is bewezen in heel wat studies, helpt goed om herinneringen naar boven te brengen", zegt schepen Pieter Marechal. "Dus dit zijn zakken die wij aanbieden, je kan die ontlenen. We richten ons vooral op senioren, op mensen met dementie of jongdementie, die samenkomen, en die zo herinneringen ophalen. En zo schep je een band, en krijg je het gevoel van identiteit terug. En da’s al aangetoond dat dat een enorme meerwaarde is."

De voorstelling met voormalig Club Brugge-speler Raoul "Lotte" Lambert gebeurt tijdens de week voor de derby tussen de Brugse ploegen nu zondag 26 december.

 

Auteurs: 
Redactie