Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Proefproject met deelsteps in Kortrijk succesvol

Proefproject met deelsteps in Kortrijk succesvol

Nieuws
08/10/2019

De deelsteps van het bedrijf Circ verschenen in 19 juli in het straatbeeld van de Kortrijkse binnenstad. Waar vroeger de steps enkel binnen de kleine ring mochten achtergelaten worden, kan dit nu ook op Hoog Kortrijk en ter hoogte van de campus Howest.

Populaire evaluatie

In totaal werden over twee en een halve maand 6.900 ritjes gevoerd. Een rit duurde gemiddeld 9,35 minuten en was ongeveer 1,35 km lang. De steps worden het meest gebruikt om korte trajecten af te leggen van en naar het station. Axel Weydts, schepen van Mobiliteit: “Ik ben blij dat de steps een groot succes zijn. Ze zijn immers een perfecte aanvulling op alle andere vormen van mobiliteit. Samen met de (deel-)fiets, de bus, de trein en de wagen zorgen ze voor een goede combimobiliteit in onze stad.”

Uitbreiding van de operationele zone

Vanaf nu is de zone Hoog Kortrijk en Campus Howest toegankelijk voor de gebruikers van CIRC-steps. Op Hoog Kortrijk kan je de step achterlaten van AZ Groeninge tot aan de Campus Kulak. Men kan dus van het centrum van de stad zich begeven met de step naar ’t Hoge. Belangrijk om mee te geven is dat tussen de zones Centrum Kortrijk en ’t Hoge de step niet kan achtergelaten worden. Met campus Howest wordt ook de omgeving van Graaf Karel De Goedelaan aan de operationele zone toegevoegd aansluitend aan de Kortrijkse binnenstad.

Ecologische voetafdruk wordt kleiner

De herverdeling en het opladen van de steps gebeurt niet meer via Vilvoorde maar vanuit de uitvalsbasis in Oostende. In de nabije toekomst zal ook de herverdeling via bakfietsen plaatsvinden.

Lees ook:

Auteurs: