Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Thorgan Hazard opent Red Court in Waregem

Thorgan Hazard opent Red Court in Waregem

Nieuws
31/05/2023

De ex-Zulte Waregem speler is ambassadeur van het opgesmukte voetbalterreintje. De Red Court is een initiatief van de voetbalbond waarbij oude voetbalpleintjes worden omgetoverd tot moderne mini-voetbaltempels. "Ik heb een leuke geschiedenis met Waregem. Naast het stadion ook, waar ik twee jaar heb gespeeld, en waar we fantastische momenten hebben beleefd. Toen ze mij zeiden dat ik hier ambassadeur kon zijn, heb ik meteen ja gezegd. Ik had daar zin in, en ik ben ook ongelooflijk trots dat mijn foto hier hangt."

Het plein in Waregem is het eerste Red Court in West-Vlaanderen. Het ligt tussen het oefencomplex van Essevee en Waregem Expo. Robin Cnops: "We maken er een heel verhaal rond sociale inclusie van. Het is heel belangrijk dat we dat doen samen met de stad, met de lokale voetbalclub, met jeugdorganisaties, iedereen die er zijn schouders wil onder zetten. We gaan hier zinvolle activiteiten voor de jeugd organiseren. In eerste instantie blijft het een ontmoetingsplaats, maar we willen de jongeren ook iets bijbrengen door middel van voetbal. Dat is soms iets wat we vergeten. De kracht van voetbal om jongeren iets te gaan bijleren."

(lees verder onder de foto)

De voetbalbond lanceerde de Belgian Red Courts naar aanleiding van de 125ste verjaardag. Er komen er veertig over het hele land. Ook in De Panne komt er nog eentje.

Auteurs: