Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Programma's

Programma's

Naast het nieuws brengen we nog heel wat extra programma's. Enkele vaste waarden zijn Sport West (regionaal sportnieuws op zondagavond), en Tendens (lifestyle in het weekend).

We maken ook heel regelmatig extra programmareeksen rond bepaalde thema’s. 

Hoe komt een programma tot stand?

Bij de ontwikkeling van programma’s houden wij steeds rekening met onze eigenheid. De inhoud moet nuttig en aantrekkelijk zijn en verwijzen naar de eigen regio.

Een idee moet ook tijd krijgen om te rijpen. Brainstormsessies, externe meningen… alle technieken worden benut om een programma te ontwikkelen. Ook wordt gekeken naar de commerciële mogelijkheden die een programmaformat kan bieden. We moeten immers zelf op zoek naar de financiering van alle producties.

De uiteindelijke uitwerking van het programma ligt in handen van één van onze producers. Zij begeleiden het productieproces vanaf de start totdat het programma op antenne zit.

Heb je zelf een programmavoorstel, dan mag je dat altijd doorsturen naar ons audiovisueel productiehuis Picstory via info@picstory.be. We lezen jouw voorstel zeker met veel interesse. Dat garandeert niet dat jouw idee ook effectief wordt omgezet in een concreet tv-programma. Daar komt immers heel wat bij kijken.

Wanneer kun je kijken naar welk programma?

Een up-to-date overzicht vind je op onze website waar je de programma’s ook steeds kunt (her)bekijken.

Kijk je via digitale televisie, dan is de elektronische programmagids (afgekort: EPG)  heel handig. Een aantal dagen van tevoren kun je onze actuele programmering raadplegen. Het is ook mogelijk om via de elektronische programmagids een lus / programma op te nemen.