Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Van Avermaet wint Natourcriterium

Van Avermaet wint Natourcriterium

Sport
27/07/2016

De 31-jarige Waaslander bleef in een sprint met twee de Australiër Michael Matthews voor. De Pool Rafal Majka eigende zich zes seconden later in de bolletjestrui de laatste podiumplaats toe, voor Thomas De Gendt, de tweede in het bergklassement van de Tour.

Voor het natourcriterium vond een tijdrit plaats over één ronde. Daarin was Thomas De Gendt de beste. Zico Waeytens werd tweede, voor Michael Matthews. Het criterium spatte pas echt open op 11 ronden van het einde, toen de Koreaan Choe Hyeongmin even aan de boom ging schudden. Lang duurde zijn uitval niet. David Boucher nam resoluut over en in zijn spoor volgden onder andere Van Avermaet, Majka en Matthews. De rest gaf zich evenwel niet gewonnen en sloot opnieuw aan. Het sein dan voor de jarige Julien Vermote om even alleen voorop te rijden. Hij kreeg snel het gezelschap van acht anderen. In de slotronde muisden Van Avermaet, Majka, De Gendt en Matthews er vanonder. Matthews begon de sprint van te ver op kop en een supervlugge Van Avermaet remonteerde hem nog net voor de meet.

Jarige Vermote krijgt taart

Ook Julien Vermote verscheen aan de start. Hij vierde in Roeselare zijn 27ste verjaardag en werd door onze reporter op taart getrakteerd!

Auteurs: