Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vrouwen KNSD Heule winnen beker van West-Vlaanderen

Vrouwen KNSD Heule winnen beker van West-Vlaanderen

Sport
07/05/2023

In een wedstrijd die geen van beide ploegen wil verliezen, komt de eerste kans er pas na een halfuurtje. En die eerste kans is ook meteen raak. Vienne wordt diep gestuurd en werkt beheerst af, 0-1. Ook na de openingstreffer blijft Heule de betere ploeg, en op slag van rust verdubbelen ze ei zo na de voorsprong. De bal gaat er echter niet in, 0-1 aan de rust. 

Deksel op de neus voor Avelgem

Na de rust komt Avelgem beter uit de kleedkamer, en dat resulteert bijna in een doelpunt. Tanghe kan net niet besluiten, en dus blijft Avelgem achtervolgen. Aan de overkant is het wel raak, Avelgem krijgt het figuurlijke deksel op de neus. Joyce Tack straft een foutje achterin bij KVKA af en verdubbelt de voorsprong voor Heule halfweg de tweede helft. 

Ondanks enkele goede kansen voor Avelgem lukt scoren niet. Heule daarentegen weet het doel wel staan en straft de dames van Avelgem genadeloos af. Eerst Viaene en daarna Tack - met haar tweede - zorgen voor de 0-4 eindstand. Heule pakt zo na de titel ook de beker van West-Vlaanderen, de dubbel is een feit na een knalseizoen. 

 

 

Auteurs: 
James Verherbruggen