Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Spectaculaire eventing op Military Waregem

Spectaculaire eventing op Military Waregem

Verslag
23/09/2019

Kasteeldomein wordt crossterrein  

Hoe men het ook noemt - military, concours complet, veelzijdigheidsproef of zoals het nu moet 'eventing' - het is in elk geval de meest veelzijdige discipline in de paardensport. Military Waregem is een vierdaags evenement bestaande uit een dressuur-, jumping- en een cross countryproef. Donderdag en vrijdag vonden de dressuurproeven plaats, zaterdag hoofdzakelijk de jumpingproeven. Onze festivalreporter was aanwezig op zondag, de slotdag van Military Waregem. 

De spectaculaire cross country gaat elk jaar door op het unieke kasteeldomein 'Hemsrode' te Anzegem. Voor het eerst is de toegang tot de cross country gratis, dit naar wens van de onlangs overleden stichter en eventdirecteur van Military Waregem, Tom Ryckewaert. Mark Philips, één van de bekendste parcoursbouwer ter wereld, heeft de functie van parcoursbouwer van Tom overgenomen.

De sensationele wedstrijden die zondag te zien waren:
- CCI2*-S
 - CCIOJ2*-S
- CCI3*-S
 - CCIO4*-J

België strijdt voor Olympisch ticket

De viersterrenreeks was het hoogtepunt van de dag. Deze officiële landenwedstrijd is tevens een Olympische kwalificatiewedstrijd waarbij de Belgen vechten voor een laatste plaatsje om naar Tokio te gaan. Onze festivalreporter sprak met Alec Van Den Abeele, Chef d’équipe van het Belgisch Olympisch Team Eventing. Met een goed resultaat op de viersterrenreeks in Military Waregem en voor komende eventing wedstrijd, Military Boekelo, hoopt België nog een plaatsje te bekomen. Momenteel ligt het Nederlandse team nog steeds op kop voor een Tokio ticket met een voorlopige vijfde plaats, terwijl België op de zesde plaats volgt.

Ingrid Klimke winnares viersterrenreeks

De deelnemers van Military Waregem zijn internationale toppers bestaande uit wereld-, Olympische- en Europese kampioenen. Onze festivalreporter kon een interview strikken met de Duitse amazone Ingrid Klimke, Europees kampioen eventing en tevens de winnares van de CCIO4*-J. Ingrid Klimke was bijzonder positief over Military Waregem en bedankte de organisatie voor dit prachtige evenement.  Enkele Belgische ruiters aanwezig op Military Waregem zijn Lara de Liedekerke-Meier, Karin Donckers en Constantin Van Rijckevorsel.

West-Vlaming is Belgisch kampioen eventing

De CCIOJ2*-S, de landenwedstrijd voor de junioren was een belangrijk moment. Deze wedstrijd besliste dat de Bruggeling Leon Binard Belgisch kampioen eventing bij de junioren is. Een foto van deze kampioen kan je terug vinden in de fotogalerij met een opa en oma die duidelijk onder de indruk zijn.

Naast de cross country waren er ook heel wat randactiviteiten zoals een heuse lifestyle beurs, prachtige natuurwandeling langs het parcours van de cross country, BBQ en een kinderdorp met springkasteel en grime. Military Waregem was een echte familiehappening!

De resultaten van de wedstrijden vind je hier terug.

Fotogalerij