Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bloedheet & tropisch: tot boven 30 graden

Bloedheet & tropisch: tot boven 30 graden

Weer
25/06/2020

Het is en blijft volop zonnig, al kunnen er gaandeweg de dag ook wel een paar wolkjes opduiken. De zwakke wind waait uit een oostelijke tot zuidoostelijke hoek, overdag wat terugdraaiend naar oost tot noordoost en iets aantrekken, vooral in de kustregio.

Vanavond koelt het nog amper af. Het is na middernacht als we onder de 20 graden gaan terechtkomen met tegen de ochtend nog steeds erg zachte minima die amper onder de 18-19 graden gaan zitten. In stedelijke gebieden blijven we zelfs rond de 20 graden zitten.

Morgen vrijdag kan het onweerachtig worden. Een onweerachtige Franse storing komt dichterbij en zorgt voor het oplopen van de onstabiliteit. De temperaturen blijven wel erg hoog zodat ook vrijdag nog gemakkelijk een tropische dag kan worden met maxima van lokaal 30 graden of meer. Echter komt er gaandeweg de dag meer en meer stapelbewolking opzetten en daarmee stijgt ook de kans op het voorkomen van een plaatselijke regen- of onweersbui gedurende de dag. Dat kan lokaal best een stevige bui worden.

Ook vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag is een onweerachtige bui mogelijk. Dan trekt een storing door die tijdelijk voor wat meer buien of wat regen kan zorgen. De minima blijven wel opnieuw erg zacht en dalen niet of amper onder de 15 graden.

Zaterdag zit op de wip. Het is niet zeker of ook dat nog een heel warme dag wordt of niet. Alles zal afhangen van de doortocht van een storing waarachter de wind naar een meer aanlandige richting draait en minder warme lucht aanvoert. De dag zal waarschijnlijk met meer wolken starten en mogelijk nog wat regen of enkele buien. Vervolgens zouden we dan weer brede opklaringen krijgen waarbij de temperaturen nog een spurtje kunnen trekken. Halen we de 25 graden nog, dan hebben we regionaal onze hittegolf te pakken.

Zondag zitten we duidelijk in minder warme lucht. Het is nog altijd vrij fraai weer met een mix van wolken en opklaringen, maar er is toch ook kans op het voorkomen van een lokale bui. De temperaturen halen wel nog steeds met gemak waarden die vooraan de 20 graden blijven zitten.

Meer over het weer op de website van Geert Naessens

LEES OOK:

Auteurs: 
Geert Naessens