Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voor derde keer op rij wilde, woeste zondag

Voor derde keer op rij wilde, woeste zondag

Weer
23/02/2020

Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken met weinig of geen zon. Er zijn perioden met soms intense regen, naast droge momenten. Maxima daarbij opnieuw rond zo’n 12 tot 13 graden. Er zijn windstoten mogelijk tot 60 à 80 km per uur, later vanmiddag trekt een actieve storing met regen en wind van noord naar zuid, nadien neemt de wind af.

Vanavond en vannacht is het rustiger en droog. De minima dalen naar zo’n 6 à 7 graden tegen de ochtend.

Morgen krijgen we eerst een korte droge periode, later komt er opnieuw regen van. Maxima nog steeds rond een zachte 12-tal graden.  Het gaat morgen ook weer hard waaien met uitschieters tot zo’n 60 à 70 km per uur.

Vanaf dinsdag wordt het koeler. De temperaturen halen geen dubbele cijfers meer en vallen terug op 7 tot 8 graden met kans op een graadje vorst in de nachten en mogelijk ook een winters getinte bui.

Ook woensdag vallen enkele winters getinte buien met kans op wat hagel, stofhagel of een donderklap.

Kust

Vandaag trekken actieve storingen door onze regio met tijdelijk intense perioden van regen, afgewisseld met droge momenten. De wind spant nog verder aan en kan tot 80 à 90 km per uur halen. In de late namiddag wordt het droger met enkele buien. De maxima zitten rond een 11 à 12 graden.

Vanavond en vannacht is het droog met een wisselende bewolking en minima rond 6-7 graden. Morgen is het alweer snel kletsnat op doortocht van een volgende actieve storing met regen en wind. Het blijft ook morgen met 11-12 graden nog erg zacht.

Auteurs: 
Geert Naessens