Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Archief

Archief

Alle nieuwsitems komen uiteindelijk terecht in ons archief. De inhoud van ons archief omvat het visueel geheugen van onze provincie. In het archief van Focus en WTV staan 25 000 disks die de West-Vlaamse geschiedenis vanaf 1993 omvat.

Om dit verleden netjes te bewaren, hebben wij het beeldmateriaal (op betacam) omgezet naar een moderne en toegankelijke drager (XDCam). Voor de digitalisering van ons archief doen we een beroep op een team van enthousiaste en toegewijde vrijwilligers.

Daar gaan we de komende jaren nog een stapje in verder. Zo zullen we in samenwerking met het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) onze beelden op een server plaatsen waardoor ze op termijn toegankelijk zullen zijn voor iedereen.  En uiteraard is het niet slecht dat ons archief nog op een andere locatie wordt bewaard.

Recente reportages kun je steeds herbekijken via streaming op onze website. Wil je een bepaald fragment downloaden op jouw eigen computer, dan kan dat via de knop ‘bestel reportage’ die je onder de videoplayer ziet staan (zie picture).

Fragmenten van vóór 2012 kan je momenteel niet terugvinden op onze website. Je mag altijd een mailtje sturen naar it@focus-wtv.be met zoveel mogelijk details over de gewenste reportage (periode / onderwerp / Focus of WTV / …). Wij doen ons best om dit fragment terug te vinden in ons beeldarchief.  Vervolgens publiceren we het online zodat u het via die weg kunt bekijken en eventueel bestellen.