Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Annie De Pauw nieuwe Sp.a-schepen in Blankenberge

Annie De Pauw nieuwe Sp.a-schepen in Blankenberge

Nieuws
19/10/2014

Voor Annie De Pauw komt het schepenambt enigszins onverwacht, na het plotse ontslag van Johan Van Eeghem. “Annie zal alle bevoegdheden overnemen van Johan Van Eeghem: Toerisme, Middenstand en Economie, Mobiliteit, Welzijn en Sociale zaken, Senioren, Gelijke kansen, Feesten en Karnaval. De meeste van die bevoegdheden zijn haar op het lijf geschreven.

De Pauw is naast fervent carnavalist dagdagelijks in de weer voor de patiënten die op consultatie komen bij haar man, dokter Paul De Nys. Thema’s zoals sociale zaken, middenstand, gelijke kansen en senioren liggen haar van nature nauw aan het hart”, zegt sp.a Voorzitter Patrick De Meulenaere. “Voor een paar thema’s komt er wat inwerktijd aan te pas, maar dat zal zeker geen probleem zijn voor Annie”

De Pauw stond als eerste vrouw 2e op de sp.a lijst, bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 en behaalde 578 voorkeurstemmen, waarmee ze haar ‘entree’ in de politiek niet miste. Ze werd fractieleider voor de Blankenbergse sp.a in de gemeenteraad en wordt nu derde Schepen voor de stad Blankenberge.

Rianne van den Hout doet haar herintrede in de Blankenbergse Gemeenteraad. Ze was reeds gemeenteraadslid tijdens de vorige legislatuur

Annie De Pauw: “Ik ben uitermate tevreden dat de partij mij zo massaal steunt in deze nieuwe en plotse uitdaging. Mobiliteit zal wat studiewerk vergen, maar met de meeste andere bevoegdheden ben ik vrij vertrouwd vanuit mijn beroepsbezigheden en van uit mijn vrije tijd. Ook mijn familie steunt mij 100% en mede hierdoor heb ik niet lang getwijfeld om de handschoen op te nemen. Sommigen zullen dit een blitzcarrière noemen, maar in de politiek mag je altijd het onverwachte verwachten. Als je dan op de tweede plaats stond op de lijst, veel kiezers achter je krijgt, dan weet je dat je een kans zoals deze moet nemen.”

sp.a voorzitter Patrick De Meulenaere: “De partij wenst Annie veel succes in deze nieuwe uitdaging, maar is er vrij gerust in dat zij dat samen met collega Schepen Jurgen Content goed zal doen. Als uitsmijter wil ik nog meegeven dat wij de meest vrouwvriendelijke fractie van de gemeenteraad worden. Meer dan de helft van onze mandatarissen zijn vrouwen, die al meermaals hebben laten blijken dat ze hun mannetje kunnen staan.”

De Blankenbergse sp.a ziet de toekomst hoopvol, na het onverwachte nieuws van 9 oktober. Om af te sluiten geeft voorzitter De Meulenaere nog mee: “We hadden 2 sterke schepenen, en we hebben nog steeds 2 sterke schepenen. De toekomst zal dat bewijzen!”

Auteurs: