Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Chinezen alweer weg uit Oostende: tijdelijk door capaciteitsprobleem?

Chinezen alweer weg uit Oostende: tijdelijk door capaciteitsprobleem?

Nieuws
02/10/2020

CEO Marcel Buelens van luchthaven Oostende bevestigt het nieuws. Het bedrijf Aviapartner zou de Chinese speler naar Brussel gehaald hebben. Luchthaven Oostende wil op dit moment verder niet reageren.

Vorige week werden in de luchthaven van Oostende nog feestelijk twee nieuwe Chinese partners voorgesteld. De luchthaven haalde de Chinese cargomaatschappij Hongyuan Group binnen en ging een partnerschap aan met de logistieke holding Mukden Logistics. Die eerste ruilt luchthaven Oostende nu al in voor Brussels Airport. Nochtans was Hongyuan in augustus al goed voor 15 procent van de verhandelde cargo op de luchthaven van Oostende. In september werd het aantal wekelijkse vluchten van Hongyuan opgedreven tot acht per week. Volgend jaar zou het bedrijf eigen toestellen inzetten waardoor er nog meer kan gevlogen worden.

Tijdelijk probleem

De verhuizing naar Zaventem zou mogelijk tijdelijk zijn, omdat het te maken heeft met een capaciteitsprobleem, nu er plots meer vrachtvluchten op Oostende moeten toekomen.. Het is dus nog even afwachten.

Auteurs: