Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dreigend personeelstekort in ziekenhuis Tielt door corona

Dreigend personeelstekort in ziekenhuis Tielt door corona

Nieuws
05/11/2021

Niet alleen komen daar ook steeds meer coronapatiënten binnen, ook de personeelsleden vallen regelmatig uit omdat ze bijvoorbeeld moeten thuisblijven voor zieke kinderen of zelf besmet zijn geraakt. Het zijn niet alleen zorgverleners die uitvallen, ook op administratieve diensten is dat het geval.  "Wij hebben momenteel meer dan 7 procent van het personeelsbestand dat afwezig is door ziekte of quarantaine. Dat gekoppeld aan een vakantieperiode waarin medewerkers vakantie nemen, maakt het toch wel moeilijk," zegt algemeen directeur Peter Lauwyck. En dat vraagt voor een aangepaste werkregeling. Er wordt heel veel flexibiliteit gevraagd van de medewerkers om korte vakantieperiodes uit te stellen, flexibele uren, een dag extra komen werken, enzovoort. Maar dat mag niet te lang blijven duren, want ze zullen op een bepaald moment ook op hun tandvlees zitten.

Ziekenhuisbedden

In tegenstelling tot het universitair ziekenhuis in Gent, houdt het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt wel nog de nodige bedden vrij voor coronapatiënten. Zo zijn er 18 vrije bedden op de gewone afdeling en drie bedden op intensieve zorgen. Momenteel kunnen ze het daar dus nog bolwerken. "I

k begrijp wel dat het ethisch niet evident is om reguliere zorg uit te stellen voor potentiële patiënten die zullen binnenkunnen. Het is van belang dat je als ziekenhuis snel schakelt en als klein ziekenhuis slagen we daar wel in," besluit de directeur.

Auteurs: 
Redactie