Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eerste Vlaamse film na de lockdown

Eerste Vlaamse film na de lockdown

Nieuws
20/06/2021

FFO Nights is een initiatief van Filmfestival Oostende dat de heropstart van Vlaamse filmsector na de lockdown wil ondersteunen. Zaterdag vond de allereerste FFO Night plaats.

Kortfilmcompetitie

De kortfilmcompetitie mocht de spits afbijten. Een vierkoppige jury, bestaande uit Angelo Tijssens, Nora Dari, Emilie De Roo en Cecilia Verheyden, beoordeelde zeven Vlaamse kortfilms die hun première beleefden. De jury verkoos Les racines de l’eau van Sarah Lederman als winnaar.

Eerbetoon aan Arno 

Dominique Deruddere kwam even later in intieme kring de filmvertoning van Charlatan voorstellen. In aanwezigheid van familie, vrienden en enkele gelukkige ticketwinnaars, bracht Deruddere samen met FFO een eerbetoon aan de carrière van Arno ‘le plus beau’, Arno de muzikant, de levensgenieter, ‘the lonesome Zorro’ in de stad waar het allemaal begon. 

Eerste Vlaamse film

Vervolgens kwam het hoogtepunt van de avond: in zestien bioscopen ging de eerste Vlaamse film na de lockdown in première: Mijn Vader is een Saucisse van Anouk Fortunier. Live vanuit Kinepolis Oostende verwelkomde Jennifer Heylen alle gasten. Regisseur Anouk Fortunier en de cast Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en jong talent Savannah Vandendriessche kwamen de film met veel trots voorstellen. 

Vervolg

Op zaterdag 24 juli vindt de tweede FFO Night plaats met de première van The Man Who Sold His Skin in aanwezigheid van Koen De Bouw en Yahya Mahayni. Op 4 september wordt de film Rookie uitgezonden, de debuutfilm van Lieven Van Baelen met Matteo Simoni en Veerle Baetens in de hoofdrollen. De laatste FFO Night eindigt met Red Sandra van Lien Willaert en Jan Verheyen.

Auteurs: 
Thomas Soen