Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kortrijkzaan geen kandidaat-voorzitter Open VLD

Kortrijkzaan geen kandidaat-voorzitter Open VLD

Nieuws
23/02/2016

Voorlopig is enkel Gwendolyn Rutten kandidaat om zichzelf op te volgen.Vandendriessche laat weten dat de scherpe analyse die hij vorige week in een opiniestuk goot, honderden reacties heeft opgeleverd. "Onverwacht waren snel alle formele vereisten voor het kandidatuurschap voor voorzitter ingevuld", luidt het. Zo bleek Vandendriessche dubbel zoveel afdelingen achter zich te hebben als statutair noodzakelijk. "De rode draad doorheen deze reacties is erg duidelijk: het verlangen om onze basisprincipes terug manifester naar voor te brengen, om terug het marktleiderschap op te eisen."

Liberale kapstokken

Ondertussen kwam er een gesprek tussen Vandendriessche en Rutten. "We spraken elkaar geruime tijd. Het was een open gesprek, rechttoe rechtaan. Ik moet eerlijk bekennen dat hetgeen ik van haar hoorde, hoopvol was", zegt Vandendriessche, volgens wie zijn vragen om een inhoudelijk, democratisch debat én het opnieuw uitzetten van de "liberale kapstokken", "lijken ingevuld te geraken".

"Naast het feit dat mijn bedrijf voor belangrijke groei-jaren staat, heeft de huidige voorzitter me dan ook overtuigd de juiste persoon te zijn om ons door de komende jaren heen te loodsen. Ikzelf zal als liberale ondernemer en militant de partij blijven steunen en mijn mening geven indien ze daarom vraagt", besluit Vandendriessche.