Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Online editie van jeugdfilmfestival JEF

Online editie van jeugdfilmfestival JEF

Nieuws
06/02/2021

Vanaf zaterdag is een selectie van jeugdfilms en games voor iedereen te bekijken op het gloednieuwe online festivalplatform. "Hoewel de sluiting van de cinema's verlengd wordt door de huidige coronamaatregelen, zijn we blij om de fans van het festival toch een festivalbeleving te kunnen bieden met onder meer op de oorspronkelijke locaties tal van masterclasses, een online medialab en een Bouw-je-eigen-festivalbox", zegt organisator Alice Goezu.

Hele maand lang

Ketnet-wrapster Gloria Monserez en actrice Machteld Timmermans openen zaterdag om 14 uur het festival via een livestream. Daarna kan je online meekijken naar de première van de animatiefilm "Calamity" (6+). Het is de aftrap voor een hele maand jeugdfilms en games. Families kunnen rekenen op een totaalbeleving die onlosmakelijk verbonden is met het jeugdfilmfestival.

Het thema "Ondersteboven" komt ook terug in de filmprogrammatie. De wereld op z'n kop en kijken vanuit alle hoeken, dat is het geval bij de Disney-klassieker "Alice in Wonderland" (7+), die z'n 70ste verjaardag viert.

Voor de meer info over het volledige filmprogramma: www.JEFfestival.be.

Auteurs: 
Belga