Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opnieuw botsing aan op- en afrit Kortrijk-Oost, inzittenden ongedeerd

Opnieuw botsing aan op- en afrit Kortrijk-Oost, inzittenden ongedeerd

Nieuws
16/10/2021

Het ongeval gebeurde iets na 23u. Eén van de wagens reed op dat ogenblik op het linkse rijvak richting Kortrijk-centrum, tot hij plots in de remmen moest gaan voor een andere wagen die net voor de signalisatiepaaltjes ter hoogte van de op- en afrit Kortrijk-Oost naar links uitweek. Een bestelwagen die volgde, werd verrast door dit manoeuvre, en reed op de wagen in. De wagen waarvoor de bestuurder moest remmen, sloeg na het ongeval op de vlucht. 

Zowel de twee inzittenden van de personenwagen als de bestuurder van de bestelwagen kwamen er met de schrik van af. De brandweer kwam na het ongeval ter plaatse om de plaats van het ongeval te beveiligen door signalisatie te plaatsen. 

Vaak ongevallen

Aan de op- en afrit Kortrijk-Oost van de E17 zijn de laatste jaren tientallen ongevallen gebeurd.  Recent nog plaatste de dienst Wegen & Verkeer West-Vlaanderen fluogele signalisatiepaaltjes om het rechtse rijvak te onderbreken ter hoogte van de op- en afrit.  Deze signalisatiepaaltjes zorgen ervoor dat automobilisten die de snelweg afrijden en de Oudenaardsesteenweg willen dwarsen om richting de rotonde Cowboy Henk willen rijden, een beter zicht hebben op het aankomend verkeer.  

Vroeger kon het verkeer richting Kortrijk-centrum zowel de linker- als rechterrijstrook gebruiken. Sinds de signalisatiepaaltjes er staan, is dit niet langer het geval. Het linkse rijvak is sinds kort voorbehouden aan het verkeer dat richting Kortrijk-centrum rijdt, terwijl het rechtse rijvak enkel nog kan gebruikt worden voor het verkeer dat de oprit Kortrijk-Oost wil oprijden. Een 100-tal meter verderop staan oranje signalisatieborden om de automobilisten te waarschuwen voor de recent gewijzigde verkeerssituatie.

Lees ook

Auteurs: 
Nicolas Duboccage