Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sint-Lucas VTI Menen opent morgen opnieuw de deuren

Sint-Lucas VTI Menen opent morgen opnieuw de deuren

Nieuws
24/05/2021

Uit de risicoanalyse van zowel het Ocad als de politie blijkt dat het VTI in Menen de lessen kan hernemen in veilige omstandigheden. Dat betekent dat de dreiging nog altijd ernstig genomen wordt, maar dat er weinig of geen reëel gevaar meer is.

De school opent na het Pinksterweekend. De leerlingen worden om 10u verwacht. Eest starten de leerkrachten en ander personeel op die begeleid worden door slachtofferhulp van de lokale politie en een psycholoog. Er zal verhoogd politietoezicht zijn rond de school, zowel zichtbaar als anoniem. Wie van de leerlingen dat wil, kan begeleiding krijgen. 

Intussen heeft de politie al meer dan 100 mensen ondervraagd die mogelijk bijkomende informatie zouden kunnen aanbrengen.

"Het digitaal onderzoek van de computer crime unit draait. Mensen worden bevraagd. We hebben hier te maken met minderjarigen. We hopen dan om het net met informatie nog beter te kunnen sluiten. Ik hoop dat de persoon die het bericht heeft geplaatst zich misschien zelf aangeeft. Ik denk dat het zijn bedoeling niet was. Maar de rust moet terugkeren en dat zo vlug mogelijk", vertelt Stefaan Vannieuwenhuyse van politie Grensleie.