Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Stadskernvernieuwing Torhout zo goed als af: "Wel minder parkeerplaatsen"

Stadskernvernieuwing Torhout zo goed als af: "Wel minder parkeerplaatsen"

Nieuws
01/12/2022

De laatste kasseien op de Markt in Torhout zijn gelegd. Op vrijdag 23 december kan het verkeer opnieuw door. Sinds deze week zijn ook de bomen aangeplant. Daarmee is het grootste deel van de stadskernvernieuwing na twee jaar achter de rug.

"De kern was vroeger aangelegd met een gewone kasseikop. We hebben er nu wat meer variatie ingestoken en we hebben meer bomen geplaatst. De horeca kan de terrassen ook uitbreiden", zegt schepen van Openbare Werken Hans Blomme.

Minder parkeerplaatsen

Meer dan de helft van de parkeerplaatsen op de Markt zijn geschrapt. Daar zijn de handelaars minder gelukkig mee. "Mijn zus heeft aan de overkant een frituur, maar er is geen parkeerplaats. Je mag het dan wel vergeten", zegt een inwoner van Torhout.

De heraanleg is met tien miljoen euro de grootste investering sinds het nieuwe stadhuis in 2014. "We hadden gelukkig de contracten vastgelegd voor de coronaperiode zodat we maar een kleine meerkost hebben van zo'n tien procent", zegt schepen van Financiën Joost Cuvelier.

Uitstel bouw kinderopvang

Door de gestegen loon- en energiekosten sneuvelen wel andere grote projecten in de stad.

"Onder andere de bouw van de nieuwe buitenschoolse kinderopvang hebben we uitgesteld en ook de renovatiewerken in ons cultureel centrum zijn uitgesteld.

Auteurs: