Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Uitgaanscafé's Oostende gaan voor kwaliteitslabel

Uitgaanscafé's Oostende gaan voor kwaliteitslabel

Nieuws
01/06/2021

Het is daarbij de bedoeling om kwaliteit en gezondheid centraal te stellen bij het uitgaan. Nu komt daar ook de ‘Quality Night’-bars bij. Binnenkort mogen ook enkele iconische Oostendse cafés het label dragen.

Verplichte basisdiensten

Om dat label te verdienen, moeten de cafés verplicht een aantal basisdienstens aanbieden zoals het inzetten van getraind personeel. Alle vaste medewerkers moeten een cursus over verantwoord schenken volgen. De uitbaters zorgen eveneens voor gratis oordoppen, verspreiden gezondheids- en mobiliteitsinformatie via een kadernetwerk en hebben allemaal een EHBO-koffer met daarin een informatiefiche.

In de Langestraat krijgen in een eerste fase zeven cafés het label: Bistrot, Copador, Lafayette, Bar Des Amis, Twilight, Sous-sol en Manuscript het label. Later dit jaar volgen er nog eens zes: Hemingway, Brazza, Rhumerie Louis, Pura Vida, The Switch en De Crayon in de Kadzandstraat. Naast de bars zijn er al drie Oostendse clubs in Oostende bij het label: CHAUD, Flight 90 en Lounge Kursaal. Zij bieden, naast bovenstaande services, ook condooms en gratis water aan.

Wie wil intekenen voor het label vindt alle info hier