Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vacatures Zeebrugse haven voortaan op online jobpunt

Vacatures Zeebrugse haven voortaan op online jobpunt

Nieuws
19/04/2023

Het nieuwe online platform - havenjobs.com - zal zowel voor Antwerpen als voor Zeebrugge alle vacatures in de industrie, logistiek en maritieme sector bundelen. Voor het platform werkt het havenbedrijf samen met onder andere arbeidsbemiddelaar VDAB en werkgeversorganisatie Voka. Ook met het onderwijs zijn er diverse partnerschappen.

Het ontbrak de haven lang aan een centraal punt waar alle jobs in de kijker stonden. Maar vanaf nu vinden werkzoekenden op een centrale website alle vacatures. Daarbij kan men gebruik maken van filters zoals locatie, jobdomein en type werkcontract. Solliciteren gebeurt vervolgens rechtstreeks bij het desbetreffende bedrijf of uitzendkantoor.

Nood aan geschikte werknemers

"Er is nood aan tal van ICT'ers, boekhouders, technisch geschoold personeel, procesoperatoren, administratief en commercieel talent en nog veel meer", klinkt het bij de haven. "Fictieve tekeningen met havenreuzen moeten de komende maanden de aandacht van jongeren, werkzoekenden en zij-instromers trekken in het straatbeeld en op sociale media."

Het online platform zelf zal 75.000 euro kosten. De promocampagne, die enkele jaren loopt, zal 300.000 euro kosten. Daarnaast komen er nog jobbeurzen en andere evenementen.

Auteurs: