Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Veel auto-inbraken in centrum Kortrijk, politie vraagt waakzaamheid

Veel auto-inbraken in centrum Kortrijk, politie vraagt waakzaamheid

Nieuws
06/05/2021

De dader ging telkens op dezelfde manier te werk. Hij benaderde de geparkeerde wagens om te kijken of er kostbare spullen zichtbaar lagen, trok daarna aan de deurklink om te voelen of de auto op slot was en daarna forceerde hij het autoslot of verbrijzelde hij een autoruit.

Recente feiten

Afgelopen maandag pleegde de man rond 16.50 uur een diefstal in een auto die geparkeerd stond in de Spoorweglaan in Kortrijk. De dader verbrijzelde een achterzijruit. Hij ging aan de haal met een handtas met inhoud. Twee dagen later was het weer prijs in de Spoorweglaan. De dader forceerde het slot van de auto en ging aan de haal met enkele muntstukken. Via camerabeelden zag de politie rond hetzelfde tijdstip een verdachte ook aan de klink van een andere, weliswaar gesloten auto trekken. En in de Aalbeeksesteenweg werd wat later een achterzijruit van een wagen verbrijzeld. De dader moest zijn poging staken toen hij opgeschrikt werd toen een buur zag wat er gaande was. De dader sloeg te voet op de vlucht. Zijn gezicht was moeilijk zichtbaar want hij droeg een trui met kap. De politiezone Vlas is bezig met het onderzoek naar de dader en vraagt aan passanten om meteen te bellen naar 1701 wanneer ze verdachte gedragingen bij geparkeerde voertuigen zien.

Preventietips

De politie vraagt intussen voertuigen altijd goed af te sluiten en geen kostbare spullen achter te laten in de wagen. Wie ’s avonds en ‘s nachts langs de openbare weg parkeert, zoekt beter een goed verlichte plaats met voldoende sociale controle.

Auteurs: 
Redactie