Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachte moord Leander Quintyn blijft aangehouden

Verdachte moord Leander Quintyn blijft aangehouden

Nieuws
10/12/2021

Jongeman blijft in de cel voor moord in Tielt

De hulpdiensten werden op zaterdag 6 maart rond 22.50 uur opgeroepen voor een steekpartij op de openbare weg in het centrum van Tielt. Leander Quintyn (32) werd even later zwaargewond aangetroffen in de Felix D'Hoopstraat. De dertiger werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen bezweek.

Geen kennissen

Het Brugse parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord, maar in eerste instantie konden geen verdachten gearresteerd worden. Het onderzoek kende een doorbraak toen op 26 april een verdachte werd gearresteerd. Jarod D. werd de volgende dag voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. Tegenover de speurders legde de jongeman bekentenissen af, maar het blijft onduidelijk waarom hij Leander Quintyn van het leven beroofd heeft. Slachtoffer en dader kenden elkaar immers helemaal niet.

Volgens de verdediging zou er op het moment van de feiten ook helemaal niets gezegd zijn. Momenteel zijn de speurders bezig met het moraliteitsonderzoek. Daarna zal de gerechtspsychiater wellicht het cruciale verslag kunnen afwerken. De verdachte werd in de gevangenis al bezocht door de deskundige, maar het is nog wachten op zijn bevindingen.

Lees ook:

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere
Belga