Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verlamde Michèle maakt samen met thuisverpleegster parachutesprong

Verlamde Michèle maakt samen met thuisverpleegster parachutesprong

Nieuws
12/09/2020

Michèle kreeg op haar 37ste tot twee keer toe een hersenbloeding. Daardoor raakte ze verlamd aan haar rechterkant en verloor ze haar spraak. Charlotte Bonte uit Wevelgem verzorgde haar de afgelopen 13 jaar. "Zo wist ik dat het een van Michèles grote dromen was om ooit een parachutesprong te doen", vertelt Charlotte. "Dit jaar wilde ik dat voor haar vijftigste verjaardag mogelijk maken."

Hulp van paraclub

Charlotte contacteerde de lokale paraclub Para Centrum Vlaanderen met de vraag of een parachutesprong mogelijk zou zijn met Michèles beperkingen. De paraclub besloot daarop niet alleen om de sprong mogelijk te maken, maar ook te schenken aan het bijzondere duo.

De sprong stond oorspronkelijk gepland op 27 juni, twee dagen na Michèles verjaardag, maar die kon toen niet doorgaan omwille van de coronacrisis. Zaterdag was het dan wel zover. 

Bijzondere band

Na jaren van intense verzorging hebben Charlotte en Michèle een bijzondere band en vriendschap opgebouwd. Buiten Charlotte heeft Michèle niet veel mensen meer in haar leven. "Haar ouders zijn gestorven, haar broer komt slechts af en toe langs en ook haar zoon uit een vorig huwelijk ziet ze bijna nooit meer. De verpleegkundigen en mensen van familiehulp die ze dagelijks ziet, zijn dus heel belangrijk voor haar."

Auteurs: 
Xander Cottens