Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Viroloog Van Gucht krijgt Aures Vivesprijs: "mooie erkenning, al deed ik gewoon mijn werk"

Viroloog Van Gucht krijgt Aures Vivesprijs: "mooie erkenning, al deed ik gewoon mijn werk"

Nieuws
15/09/2021

De grootste stijging van het aantal inschrijvingen is voor de campus in Roeselare: +14 procent. Biotechniek en verpleegkunde zijn daar succesvol. In Brugge en Kortrijk doen onderwijs het goed en in Oostende neemt de opleiding wetenschappen en technologie toe. (lees verder onder de video)

"Daarnaast zien we een toename bij de zij-instromers in het studiegebied onderwijs, dus mensen die vanuit andere sectoren een onderwijsopleiding volgen," zegt Joris Hindryckx. "En positief is ook de grote interesse voor de nieuwe afstudeerrichting culinary arts in de opleiding hotelmanagement in Brugge.”

Nieuwe culinaire opleiding

Binnen de bacheloropleiding hotelmanagement van VIVES wordt vanaf dit academiejaar, naast de specialisatie ‘Hospitality Management’, de specialisatie  ‘Culinary Arts’ aangeboden. Deze opleiding richt zich tot een (inter)nationaal publiek en vormt meteen de eerste topculinaire studie in Vlaanderen op bachelorniveau. De praktische lessen vinden plaats in het vroegere driesterrenrestaurant De Karmeliet in de Brugse binnenstad, waar ook het Flanders Culinary Arts Centre wordt opgericht. (lees verder onder de foto)

Tijdens de academische zitting bij de opening van dit lesjaar kreeg viroloog Steven Van Gucht ook de Aures Vivesprijs voor zijn wetenschappelijke en maatschappelijke prestaties.