Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vlaamse regering wil ontsluiting Adinkerke deblokkeren

Vlaamse regering wil ontsluiting Adinkerke deblokkeren

Nieuws
20/11/2020

Ondanks heel wat onderzoeken en een opgestarte planprocedure door de vorige Vlaamse regering, bleven de noodzakelijke politieke beslissingen uit. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir wil daar verandering in brengen en brengt een planteam in stelling die het dossier ‘voor eens en voor altijd’ moet deblokkeren. “Na goed overleg met zowel het gemeentebestuur van De Panne als de leiding van Plopsaland zijn we vastberaden om de problematische verkeerssituatie eindelijk aan te pakken en op te lossen”, luidt het bij Demir.

Demir wil samen met haar collega Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, het dossier deblokkeren en brengt een planteam in stelling met alle betrokken actoren. Diens opdracht: een nieuw geïntegreerd planproces voorbereiden dat de verkeers- en leefbaarheidsproblemen rond Adinkerke definitief oplost.

Alle actoren rond de tafel

Om ervoor te zorgen dat de toekomstige voorstellen de steun genieten van de gemeente De Panne wordt het gemeentebestuur opgenomen in het planteam, samen met de provincie West-Vlaanderen, het Agentschap Wegen en Verkeer, het departement Mobiliteit en Openbare Werken en het departement Omgeving.

“Na goed overleg met de directie van Plopsaland en het gemeentebestuur zijn we meer dan ooit vastberaden om dit dossier op te lossen”, zegt Demir. “Dit gaat niet alleen over doorstroming op de E40 en de verkeersleefbaarheid van Adinkerke, maar ook over de multimodale ontsluiting van Adinkerke, De Panne en Plopsaland. Bovendien moeten we er samen voor zorgen dat de noodzakelijke infrastructuuringrepen in Adinkerke, met inbegrip van een omleidingsweg, goed ruimtelijk ingepast worden zodat de hele gemeenschap er op vooruit gaat”.

“Ik ben ervan overtuigd dat we dit dossier samen kunnen deblokkeren en ervoor kunnen zorgen dat zowel de toeristische sector, de lokale economie als de inwoners winnen”, aldus Demir.

De minister wil, in goed overleg met Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters, in de loop van 2021 verdere beslissingen voorleggen aan de Vlaamse regering.