Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werken Cactus Muziekcentrum schieten goed op

Werken Cactus Muziekcentrum schieten goed op

Nieuws
09/06/2021

Naast de concertzaal voor zo'n 800 bezoekers is er ook podiumcafé voor zo'n 100 mensen. Tegen mei volgend jaar gaan de deuren open. 

Muziekcentrum krijgt vorm

Ergens aan de Ringvaart en vlakbij het Minnewaterpark in Brugge zie je dat het nieuwe Cactus Muziekcentrum steeds meer vorm krijgt.  Het hoge gebouw zit wat verscholen tussen het groen aan de Bargeweg. Deze plek wil een nieuwe ontmoetingsplaats worden voor Cultureel Brugge.

"Het is een lange zoektocht geworden met hindernissen", zegt Patrick Keersebilck van Cactus Muziekcentrum.

"We zijn blij dat we hier geland zijn aan de Katelijnebrug in Brugge. Ook dicht bij het Minnewaterpark. Traditiegetrouw is dit onze festivallocatie. Er zijn dan ook mogelijkheden om synergiën tot stand te brengen".

800 bezoekers

Naast de kantoren en oefenruimtes voor allerlei muzikale projecten is er centraal deze concertzaal met balkon voor samen 800 bezoekers. Er is ook een kleiner podiumcafé voor intiemere concerten en jong talent. Hier kunnen zo'n 100 mensen terecht.

Vraag is wie in mei de opener wordt van het Cactus Festival. "Daar zijn we momenteel nog niet concreet mee bezig. Onze focus ligt nu echt wel op het bouwen zelf. Dat komt er binnenkort wel aan: het denken over wie zal hier de openingsact worden".

De plannen voor een nieuw Cactus Muziekcentrum in Brugge liggen al 15 jaar op tafel. Uiteindelijk zal het hele project bijna 6 miljoen euro kosten waarvan Cactus zelf ruim de helft financiert.