Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

West-Vlaamse pretparken blikken tevreden terug op het zomerseizoen

West-Vlaamse pretparken blikken tevreden terug op het zomerseizoen

Nieuws
29/08/2022

Hoewel de hittegolven voor rustigere dagen zorgden, evenaarden of overstegen de parken de bezoekersaantallen van 2019, het jaar voor de coronapandemie.

Pretpark Bellewaerde ontving deze zomer zowat 350.000 bezoekers. "We zitten terug op het niveau van 2019", zegt Filip Van Dorpe, directeur marketing en sales. Bovendien noteerde het park goede omzetcijfers. "Bezoekers spenderen meer", aldus Van Dorpe.

Ook Bellewaerde Aquapark zat "elke dag vol". Het aantal bezoekers overtrof er zelfs de verwachtingen, klinkt het. Dat is ook het geval bij de Plopsa-waterparken. Zij deden het "beter dan ooit", zegt woordvoerster Chelsea Vanhullebusch. Ook Plopsaland De Panne en Plopsa Coo beleefden een "zeer goede zomer", voegt ze toe.

Bij Boudewijn Seapark overtreffen de bezoekersaantallen de verwachtingen. Volgens commercieel directeur Geertrui Quaghebeur evenaren de bezoekerscijfers opnieuw die uit 2019. De warme dagen vormden een "zegen", klinkt het. Als reden voor de hoge bezoekersaantallen, wijst Quaghebeur op de nieuwe dolfijnenvoorstelling en het openluchtbad, Bobo's AquaSplash, als twee troeven van het park. "Bezoekers konden de hele dag verkoeling opzoeken."

Auteurs: 
Thomas Van Poucke
Belga