Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Will Tura neemt afscheid van het podium na Alzheimer diagnose

Will Tura neemt afscheid van het podium na Alzheimer diagnose

Nieuws
02/06/2023

Will Tura stond meer dan 60 jaar op de planken, maar vandaag neemt hij definitief afscheid van het podium en z’n fans. Enige tijd geleden werd de ziekte van Alzheimer bij de 82-jarige zanger vastgesteld, waardoor optreden er niet meer inzit. Dat maakte hij deze ochtend bekend op Radio 2. Toch laat Tura z’n publiek niet met lege handen achter. Vandaag verschijnt nieuwste en tegelijk laatste single ‘Als ik terugkijk’, waarin hij terugblikt op z’n carrière.

"Ik moet er tegen vechten"

"Mensen moeten het beseffen dat het voor mij nu moeilijk wordt. Dus, ik wil vooral in schoonheid naar mijn publiek toe die sfeer doorgeven van, kijk, ik heb het allemaal graag gedaan maar ergens moet je een punt maken van... ik ben blij dat ik het nog heb kunnen doen. Ik heb beginnende Alzheimer en ik moet er tegen vechten, begrijp je", vertelt Will in een gesprek met z'n schoonzoon Luk Alloo. 

(lees verder onder de foto)


 

‘Als ik terugkijk’ is een compositie van Will zelf met een tekst van Bart Peeters. Steve Willaert is verantwoordelijk voor de arrangementen en de productie van het nummer. Alle instrumenten werden ingespeeld door de vaste muzikanten die Will al jarenlang muzikaal ondersteunen op het podium. In het nummer overheerst vooral de dankbaarheid voor een unieke carrière die meer dan zes decennia overspant. "Will draagt dit nummer op aan zijn publiek, dat hem al die tijd onvoorwaardelijk ondersteund heeft en hem de mogelijkheid heeft geboden een onvergelijkbare en unieke muzikale nalatenschap op te bouwen", klinkt het bij z'n management.

Bekijk hier het volledige gesprek: 

Auteurs: 
Celien Tanghe