Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zara wil als jongste ooit wereld rondvliegen in klein vliegtuig

Zara wil als jongste ooit wereld rondvliegen in klein vliegtuig

Nieuws
18/08/2021

Het huidige record staat op naam van de Amerikaanse Shaesta Wai, die op dat moment 30 jaar oud was. Zara Rutherford heeft een Engelse vader en Belgische moeder. Haar vader, Sam Rutherford, is een voormalige Britse legerpiloot die gestationeerd was in België.

Voor haar record moet Zara over 52 landen vliegen op vijf continenten. Een afstand van 51.000 kilometer. Die wil ze afleggen in twee à drie maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden en andere factoren. (Lees verder onder de foto)

300 km. per uur

Met de recordpoging wil de tiener ervoor zorgen dat meer meisjes zich gaan interesseren voor de luchtvaart.  De jongste man die de solovlucht volbracht is momenteel Mason Andrews, op dat moment 18 jaar.  Het ultralichte sportvliegtuig waarmee Rutherford de recordpoging onderneemt is van het type Shark ultralight, dat wordt gezien als het snelste microlichte vliegtuig. Het heeft een kruissnelheid van 300 kilometer per uur. Normaal is het een tweezitter, maar voor deze onderneming werd een stoel verwijderd en een extra benzinetank toegevoegd.

Auteurs: 
Redactie