Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zware uitslaande brand bij hoofdkantoor Brooklyn

Zware uitslaande brand bij hoofdkantoor Brooklyn

Nieuws
02/06/2021

Het vuur brak uit om half tien in de Politieke Gevangenenstraat waar het hoofdkantoor en de klantenservice van kledingketen Brooklyn gelegen zijn. De keten heeft onder meer filialen in Kortrijk, Brugge en Oostende. De vlammen grepen snel om zich heen, een grote zwarte rookpluim was van ver te zien.

"Toen de brandweer gisterenavond een kleine tien minuten na de oproep ter plaatse kwam, was het duidelijk dat de industriebouw van de firma niet meer te redden was”, verduidelijkt Piet Beirlaen, majoor bij de Hulpverleningszone Fluvia. “We legden ons onmiddellijk toe op het vrijwaren van de omliggende gebouwen en zijn daar gelukkig in geslaagd. De brand zelf was tegen 1 uur ’s nachts onder controle dankzij de inzet van meer dan 100 mensen van binnen en buiten de hulpverleningszone." (lees verder onder de foto's).

Verschillende korpsen bestrijden het vuur

De hulpdiensten van de zone Fluvia kwamen snel ter plaatse. Maar het korps van Harelbeke kon de uitslaande industriebrand niet alleen aan. Ook brandweerwagens uit Deerlijk en Zwevegem kwamen ter hulp om het vuur te bestrijden. Maar omdat er net werken gaande zijn in de straat, is het niet eenvoudig om de site goed te bereiken.

Door de inzet van zoveel manschappen en wagens ontstond bij het publiek de indruk dat er verkeerd werd gereden, maar niets is minder waar. Majoor Beirlaen: “Wanneer er veel wagens ter plekke komen, kan je die uiteraard niet allemaal naar hetzelfde punt laten komen omdat ze dan in elkaars weg staan. Daarom worden de wagens via andere wegen naar de brand toegeleid." (lees verder onder de foto)

 

“Over de oorzaak van de brand kunnen we nog niets vertellen," zegt burgemeester Alain Top van Harelbeke. "Een branddeskundige komt vandaag ter plekke om dat te achterhalen. Het stadsbestuur leeft mee met de eigenaars van het getroffen bedrijf, maar we mogen ons gelukkig prijzen dat er enkel materiële schade is en dat er geen gewonden vielen."

Winkels gewoon open

De winkels van Brooklyn gaan vanmorgen gewoon open. Daar is nog voldoende voorraad aanwezig. Zaakvoerder Ubbe Descamps, die onlangs in volle coronacrisis een online oproep deed om zijn winkels te mogen heropenen, probeert nu om via andere weg aan extra stock te raken. "Ik ben al lang blij dat er niemand gewond is geraakt, en dat ook mijn kinderen ongedeerd zijn," zegt Descamps. Het waren zijn kinderen die de brand opmerkten en de brandweer waarschuwden.