Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cato Cassiers eindigt tweede in 'Koers Zoekt Vrouw'

Cato Cassiers eindigt tweede in 'Koers Zoekt Vrouw'

Sport
21/02/2021

Het vrouwenteam van Starcasino ging opzoek naar vrouwelijk wielertalent. Door de coronamaatregelen konden ze dat niet doen met een groot wielerevenement, wel met een Strava Challenge. Maar liefst 3800 vrouwen schreven zich in. 

De vrouwen moesten van 11 januari tot 7 februari 40 uur rijden en dit delen via Strava. Een jury met grote namen als Johan Musseeuw, Ine Beynen en Niels Albert evalueerden de ritten en selecteerden tien finalistes die vandaag een wedstrijd mochten rijden op een parcours in Ruddervoorde. Bij de tien finalistes zaten drie West-Vlaamse deelneemsters: Cato Cassiers, Daphne Merlevede en Lisa Isebaert. 

Cato Cassiers, een 20-jarige studente Toegepaste Psychologie uit Avelgem, eindigde op een mooie tweede plaats. De winnares krijgt sowieso de wildcard voor de volgende ronde. Dan worden er door de jury nog twee andere dames gekozen die ook mee mogen naar de volgende ronde. De kans is dus vrij groot dat Cassiers erbij zal zijn. De volgende ronde is een stage van drie maanden bij het wielerteam. 

Auteurs: 
Thomas Soen